JEV participa a les mobilitzacions del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores

L’organització juvenil ha volgut reivindicar la poca presència de les dones ens institucions i poders públics sota el lema “Si no hi som no hi ha democràcia”

Un any més Joves d’Esquerra Verda va participar ahir de forma activa a les mobilitzacions i reivindicacions entorn el 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, arreu del territori. Així, l’organització juvenil va participar a les manifestacions de Tarragona i Barcelona, a part de fer una campanya i manifest propis que va circular per les xarxes socials.

La campanya, sota el lema “Si no hi som no hi ha democràcia” estava centrada en denunciar la poca presència que tenen les dones en les institucions, a tots els nivells, des de Catalunya fins al panorama internacional, i els poders públics. Un fet que quedava constat amb les imatges dels governs, tant català com espanyol, la Comissió Europea i el G-20.  “Cal que ens qüestionem si podem parlar d’una democràcia real quan la meitat de la població es troba infrarepresentada a les institucions” va declarar Ariadna Jaumot, responsable de Dones Joves de l’organització. Una situació donada per un sostre de vidre que ara cal trencar, feminitzant la política, les institucions i les posicions més influents. Un fet que no només ha de tenir en compte la presència de les dones, sinó també en la influència i incidència d’aquestes en les decisions.

Des de Joves d’Esquerra Verda es veu com a imprescindible seguir reclamant i lluitant per una igualtat real en drets, llibertats i oportunitats entre dones i homes tal i com van fer generacions anteriors a la nostra, conquerint drets que ara tenim i exercim. Per això cal feminitzar la política i desenvolupar realment la democràcia des d’un espai públic feminista que tingui en compte la perspectiva i necessitats de les dones.

Podeu llegir el manifest de forma íntegre aquí.

 

F_IMATGES_XARXES_JEV_8Marc¦º4 F_IMATGES_XARXES_JEV_8Marc¦º3 F_IMATGES_XARXES_JEV_8Marc¦º2 F_IMATGES_XARXES_JEV_8Marc¦º