Convocada la 7a edició del Premi Carme Casas per a treballs de recerca del Batxillerat

Per 7è anys consecutiu Joves d’Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons convoquen el Premi Carme Casas, un reconeixement a la seva lluita antifranquista

El Premi Carme Casas, convocat conjuntament per Joves d’Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons, va néixer amb la voluntat de reconèixer la tasca d’investigació que fa l’alumnat del Batxillerat amb els treballs de recerca en els camps de la memòria històrica, l’ecologia, la participació i la democràcia i la cooperació, entre d’altres. Porta el nom de Carme Cases per contribuir al reconeixement i la memòria d’una lluitadora antifranquista per les llibertats i la democràcia, membre de la JSU i del PSUC, una dona que simbolitza tota una generació de lluitadores anònimes i lluitadors anònims i a qui devem molt com a societat.

Els treballs han d’estar escrits en català, es podran presentar a la seu de la Fundació Nous Horitzons fins al 30 d’abril del 2016, i el treball premiat es donarà a conèixer a finals del mes de juny d’aquest mateix any. El premi consisteix en 500€ per a l’alumne o l’alumna, 500€ per al centre en concepte de material escolar i la publicació del treball. El jurat valorarà l’originalitat de la recerca i la temàtica, entre d’altres aspectes formals, així com l’interès de la publicació del treball. El guanyador de la 6a edició és Josep Tàssies Subirats pel treball “Le temps de vivre: l’ocupació nazi a França vista per una nena de cinc anys. Una narració gràfica basada en una història de vida”, de l’IES Santa Coloma de Farners.

Podeu consultar les bases aquí.