JEV participa a la manifestació “Prou Racisme” i clama en favor de les persones refugiades

L’organització juvenil ho va fer amb una pancarta pròpia amb el lema “No a l’Europa fortalesa”

El passat dissabte 12 de març Joves d’Esquerra Verda va participar a la multitudinària manifestació que va tenir lloc a Barcelona sota el lema “Prou Racisme”, convocada per la plataforma unitària Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), que aplega entitats i associacions diverses, i de la qual JEV participa activament. Una mobilització que va acabar al mar, amb la construcció d’una catifa simbòlica per donar la benvinguda a refugiats i refugiades.

El lema escollit per les joventuts ecosocialistes, “No a l’Europa fortalesa”, buscava denunciar el tracte que la Unió Europea i els governs nacionals que la conformen, també Espanya, han tingut envers les persones refugiades. El tancament de fronteres i les dificultats per aconseguir asil polític per part de refugiats i refugiades han allunyat a Europa de valors com la solidaritat, alhora que no s’han respectat els drets humans. Una situació que es veu agreujada amb l’acord indigne que la Unió Europea ha firmat amb Turquia.

Una mostra unitària de suport i benvinguda a les persones refugiades que va condemnar de manera unànime tota mena de discriminació i feixisme perquè cap persona és il·legal. Des de Joves d’Esquerra Verda reafirmen així, un cop més, el seu compromís amb els drets humans i la pau, i reclamen vies segures, obrint les fronteres a persones que fugen de l’horror de la guerra.