JEV Penedès-Garraf manifesta el seu rebuig a la sentencia del TSJC que prohibeix festivals de música al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú

La joventut ecosocialista també expressa la seva preocupació perquè aquesta sentència es converteix-hi en jurisprudència, podent afectar a l’organització de festivals de música a Catalunya

Joves d’Esquerra Verda, i especialment l’agrupació del Penedès-Garraf, rebutja completament la sentència judicial dictaminada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Una sentència, promulgada per una denúncia privada de persones que estiuegen a la ciutat, que atempta contra el “Festiva Nowa Reggae” i anul·la la llicència concedida per l’Ajuntament.

La sentència, però, pot comportar més perills ja que pot assentar jurisprudència i, per tant, que hi hagi problemes en l’organització de festivals de música a nivell municipal de Catalunya. “Des de JEV creiem, per tant, que la denúncia i la sentència atempten contra el dret més bàsic de les persones, i especialment de les persones joves, el dret a l’oci” ha declarat Marc Martorell, responsable de les joventuts al territori. Des de l’organització juvenil, a més, asseguren que impedir aquest tipus de festivals el que provoca és que s’impedeix als i les joves poder gaudir de la música de tot tipus més enllà dels grans festivals comercials.

Així mateix, JEV s’ha sumat a la preocupació de diverses organitzacions que es van manifestar el passat dissabte 16 de març a la Plaça de la Vila de la ciutat. Les diverses entitats, sota el lema “No fem soroll, fem cultura” asseguren que aquesta sentència no només atempta contra el dret a l’oci organitzat a nivell municipal, sinó també contra el reconeixement de festivals de música a l’aire lliure com una expressió del patrimoni artístic català.