JEV commemora els 85 anys de la Segona República

Un any més la joventut ecosocialista ha volgut commemorar aquesta data amb accions diverses arreu del territori català

El passat dijous 14 d’abril es complien 85 anys de la proclamació de la Segona República que, a principis del s. XX, va comportar un seguir d’avenços en drets socials molt importants i va situar Espanya en l’avantguarda europea. Un any més, des de l’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda han volgut celebrar aquest aniversari, amb diversos actes arreu de tot el territori, per difondre la història de totes aquelles persones que van lluitar per la democràcia.

Com ja és tradicional des de ja fa anys es va realitzar la penjada de banderes a diferents localitats, com ara Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Barcelona, Badalona, Granollers o Sabadell, entre d’altres. Així es van cobrir ponts, balcons, places i monuments amb banderes tricolor per reivindicar la recuperació de la memòria històrica. A més, en algunes poblacions també es van canviar alguns noms de carrer pel nom que tenien durant la República.

A part d’això, el divendres 15, diferents membres de JEV van tenir l’oportunitat de ser a l’estrena de l’obra de teatre “A voz ahogada” a l’Hospitalet de Llobregat. Una obra d’Ivan Campillo, que vol ser un homenatge a Miguel Hernández, i a totes aquelles persones que van ser empresonades pel franquisme per motius polítics com Marcos Ana, o Enric Pubill i Lluís Martí Bielsa, president i secretari respectivament de l’Associació d’Expressos Polítics de Catalunya, amb la qual les joventuts ecosocialistes col·laboren sovint.

A més, a Blanes, i de forma conjunta amb l’agrupació d’Alternativa Jove, es va celebrar la 3a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica, amb la recuperació dels búnquers de la Guerra Civil a la població. A la jornada, que va durar tot el dia, hi van participar una vuitantena de voluntaris i voluntàries.