Manifest de les joventuts polítiques per retirar el monument franquista del riu Ebre

Les organitzacions Joventut Socialista de Tortosa (JSC Tortosa), Joves de Movem Tortosa (JMT), Joventuts d’Esquerra Republicana de Tortosa (JERC Tortosa) i Joves d’Esquerra Verda de Tortosa (JEV Tortosa) s’han posicionat per la retirada del monument franquista del riu Ebre.

En un comunicat, emès aquest dilluns, han demanat el vot per l’opció de la retirada en la consulta ciutadana, convocada per aquest dissabte 29 de maig per tal de fer efectiu, consideren, el compliment de la Llei de Memòria Històrica.

Les joventuts dels partits d’esquerres a Tortosa han remarcat que el monument, pels seus elements i la seva concepció, “ha representat i representa un homenatge a la dictadura franquista”. Així doncs consideren que “només l’enretirada i museïtzació del monument, d’acord amb la dignitat democràtica, la veritat i la justícia, ens portarà a la recuperació i reparació de la memòria històrica”, han apuntat.

Les joventuts del PSC, ERC, Movem Tortosa i ICV a Tortosa han recordat que el monument del riu Ebre es va inaugurar l’any 1966 per exaltar el règim franquista, ‘el Caudillo de la Cruzada y de la paz de España’ i ‘A los combatientes que hallaron gloria en la Batalla del Ebro’. Des de JEV Tortosa donem suport aquesta campanya i a l’opció de la retirada del monument sent conseqüents amb els nostres valors republicans i democràtics.

Es pot consultar el manifest a: http://joves.cat/?wpfb_dl=271