La FYEG celebra la seva Assemblea General a Praga

Joves d’Esquerra Verda hi va ser present com cada any amb una delegació pròpia com a organització juvenil ecosocialista de Catalunya, també hi van ser Joves amb Iniciativa del País València i Red Equo Joven.

La Federation of Young European Greens (FYEG) va organitzar la seva Assemblea General la setmana passada, del 26 al 30 de maig a Praga, República Txeca. Unes 100 persones representants de les organitzacions membres es van reunir conjuntament amb altres activistes ecologistes per debatre la situació política a Europa i plantejar el proper any. L’Assemblea General va adoptar resolucions sobre la renda bàsica universal, la justícia climàtica, els refugiats i sobre el desenvolupament democràtic a Europa Central i de l’Est on actualment hi ha un fort creixement de nacionalismes anti-europeus i de l’extrema dreta.

Aquest any JEV va comptar també amb una representació nombrosa amb la participació com a delegats de la Montserrat Mompió, Coordinadora Nacional de JEV i en Marc Martorell, membre de l’ECN. També hi va assistir l’Adrià Belenguer, responsable de Relacions Internacionals, que presentava la seva candidatura al Comitè Executiu de la FYEG.

L’Assemblea General va escollir un nou Comitè Executiu per el 2016 i el 2017. En Teo Comet (Finlàndia) i la Marie Pochon (França) van ser escollits com a portaveus de la Federació. Els altres membres escollits van ser l’Adrià Belenguer, la Paula Espinosa (Espanya), l’Anastasiya Kastiushkina (Bielorússia), la Maria Kola (Xipre), en Jean-Michel Muhire (Bèlgica) i el Fabian Wagner (Alemanya). En Artur Wieczorek (Polònia) va ser elegit com a nou Secretari General. El Comitè Executiu conjuntament amb el Secretari General i l’oficina de la FYEG afronten el seu mandat amb la voluntat d’implementar un ambiciós pla d’activitats aprovat per l’Assemblea. Durant l’any vinent, la FYEG focalitzarà la seva activitat política i les altres activitats en tres prioritats: clima, migracions i el futur d’Europa. També cal ressaltar que la FYEG compta amb una altre organització membre, MODOM de Macedònia, decisió ratificada per l’Assemblea.

Des de l’organització juvenil es valora de forma molt positiva el nou mandat de la FYEG, per una banda perquè l’Adrià Belenguer va ser escollit membre del Comitè Exeuctiu i, d’altra banda, perquè conjuntament amb ell van ser escollides dues activistes del Sud d’Europa. “Aquest fet permetrà fer un front comú dins de la FYEG per treballar i assolir els reptes comuns, posant en l’agenda política la lluita contra l’austeritat, el neoliberalisme i les polítiques frontereres i sobre immigració de la UE” va afirmar la delegació un cop conclosa l’Assemblea. D’aquesta manera JEV reforça el seu bagatge i treball a nivell europeu i el seu objectiu de canviar les polítiques d’arreu, també a Europa.