JEV participa a la manifestació “Els drets no se suspenen”

El passat diumenge 29 de maig, Joves d’Esquerra Verda va participar a la manifestació convocada pels sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC i una seixantena d’entitats adherides sota el lema “Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real” que va arreplegar diversos milers de persones (–60.000 segons els organitzadors, 8.000 segons la Guàrdia Urbana–).

L’objectiu de la convocatòria era mostrar el rebuig a les lleis impugnades pel Tribunal Constitucional de marcat caràcter social, com la d’emergència habitacional, la de pobresa energètica o la d’igualtat. La manifestació ha arrencat de la plaça Urquinaona i ha acabat al Pla de Palau, on hi ha la seu de la delegació del govern espanyol.

A la capçalera hi anaven els representants de les entitats convocants, amb una pancarta amb el l’eslògan de la convocatòria. A segona fila, els representants polítics portaven una gran bandera catalana. Hi destacava la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, del vicepresident català i líder d’ERC, Oriol Junqueras, o el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens. També hi van acudir el líder del PSC, Miquel Iceta i el regidor Jaume Collboni, el candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, el líder parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, o el líder d’EUiA, Joan Mena.