Fem jove la política, guanyem les institucions!

Joves d’Esquerra Verda va organitzar un acte amb tres candidates joves.

Ahir es van donar cita la candidata jove d’En Comú Podem, Montserrat Mompió, la candidata número 9 per Barcelona al Congrés dels Diputats Aina Vidal, i la candidata al Senat Maria Freixanet, en un acte organitzat per Joves d’Esquerra Verda a Ciutat Vella de Barcelona. Totes tres van reflexionar sobre la importància que la joventut participi de la política, ja que aquesta necessita de noves formes, i al mateix temps, per donar resposta a les problemàtiques que pateixen les persones joves.

Durant l’acte es va parlar sobre la realitat juvenil. Mompió va assegurar que “no volem només un futur digne, sinó que també necessitem un present digne, motiu pel qual hem d’arribar a les institucions”. En aquest sentit es va voler destacar el fet que el present que tenim no hauria d’estar normalitzat,  “ens han venut que és lògic que com a joves siguem persones precàries, perquè som el laboratori del neoliberalisme, ens condemnen a la precarietat i a la incertesa”, assenyalava Freixanet.

També es va parlar de la breu legislatura viscuda, de la qual, tant l’Aina com la Maria han format part, una des del Congrés i l’altre des del Senat. En aquest sentit Vidal es lamentava que “cada dia de ple es veia el possible govern d’esquerres a partir de les votacions en el Congrés, però no van voler-ho fer possible”. I de com des d’En Comú Podem es van posar a treballar des del primer ple per millorar la vida de la gent.

Durant el torn de preguntes, des del públic assistent es van introduir altres temes, com la política de persones refugiades. En aquest sentit Freixanet destacava que “al senat no vam aconseguir aprovar ni tan sols un text que parlava de la frontera sud i que estava extret de textos de la ONU”. Altres assistents van preguntar sobre la importància del Senat, al que Freixanet li va respondre que “el senat és inútil per tot, excepte per allò que és fonamental, perquè les reformes constitucionals depenen d’ell” i que per això en les properes eleccions s’ha d’acabar amb la majoria absoluta del PP. Per últim es va parlar de la necessitat que no lliguem necessàriament estudis amb joventut, al que Vidal va afegir que “cal facilitar la inserció laboral, i l’educació ha de ser constant, com a persones i com a treballadores”.