Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove de Blanes comencen una campanya amb els lemes “Stop Islamofòbia” i “Welcome Refugees”

Els dos col·lectius juvenils amb el suport i col·laboració d’un col·lectiu musulmà de la localitat gironina, inicien el més de juny amb un crit contra la islamofòbia i a la solidaritat sota els lemes “Stop Islamofòbia” i “Welcome Refugees”. La joventut repartirà adhesius i publicarà una entrevista a una veïna blanenca que es va desplaçar com a voluntària fins al camp de refugiats d’Idomeni, per informar de les condicions en les que hi viuen les persones desplaçades.

Segons apunten, “estem davant la pitjor crisi humanitària del segle XXI, que no és un altre que la dels mal anomenats refugiats i refugiades, ja que s’està negant el seu asil a persones que s’han vist obligades a deixar les seves llars per fugir de la mort i la destrucció, no només les guerres del Daesh, sinó també les guerres imperialistes en general”.

Han volgut remarcar que la creixent onada d’atemptats a Europa en nom del Daesh ha fet que augmenti el racisme, la xenofòbia i l’islamofòbia així com el tancament de fronteres als diferents països de la Unió Europea.

Afegeixen: “Hem vist com França desmantellava el camp de refugiats de Calais, o el pacte de la vergonya entre la Unió Europea i Turquia tractant a les persones que fugen de la guerra com mercaderies, amb un govern turc que ven armes al Daesh i rep petroli d’aquest mateix. I si sumem l’aument de l’extrema dreta a Europa, tenim un repte importantíssim al davant, pel que fa a la defensa dels drets humans”.

Des dels ajuntaments del canvi com barcelona, s’ha remarcat la importància que el nostre país estigui al capdavant de la rebuda de refugiats i refugiades, però el lamentable govern del Partit Popular només ha acollit 18 persones de les 16.000 que es va comprometre a acollir. A la falta d’humanitat del govern espanyol hem de sumar-li el creixent odi pel món àrab i el desconeixement d’aquest mateix. A més, el discurs d’alguns mitjans de comunicació han aconseguit que gran part de la societat interioritzi els discursos de la dreta més reaccionària, racista, xenòfoba e islamòfoba.