Montserrat Mompió serà la candidata més jove d’En Comú Podem

Xavier Domènech tornarà a encapçalar la llista per Barcelona i Ernest Urtasun formarà part del tancament de la llista.

En Comú Podem va guanyar a Catalunya les eleccions generals del 20D contra tot pronòstic, aquelles eleccions, però, després de la legislatura més curta de la història de la democràcia espanyola i després de no ser possible constituir un govern d’esquerres, es tornaran a repetir el proper 26 de juny. Iniciativa per Catalunya Verds concorrerà a la llista confluent juntament amb companyes i companys d’Esquerra Unida i Alternativa, Barcelona en Comú, Podem i Equo, per tal de poder consolidar un espai polític majoritari que defensa valors d’esquerres, ecologistes i feministes, així com la defensa del dret a decidir, els drets de les treballadores i els treballadors i superar els greus problemes d’accés al món laboral, universitari o d’emancipació que patim les persones joves.

Montserrat Mompió, coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda, ocuparà el lloc 17 de la llista, sent la candidata jove d’aquestes eleccions. L’organització juvenil valora positivament la repetició de la fórmula confluent a Catalunya, però sobretot que aquesta s’hagi pogut ampliar amb altres aliats com les companyes i companys de MÉS per Mallorca o de “A la Valenciana”. “En aquestes eleccions serà clau el vot jove, els altres juguen amb l’abstenció, però no podem deixar que segueixin fent una política que situa la precarietat com inherent a la joventut” ha assegurat Mompió. En aquesta línia també ha recordat que aquestes eleccions són una oportunitat per treballar de forma conjunta amb la resta de joventuts que demanen el vot per En Comú Podem aquestes eleccions.

Per la seva banda, Josep Vendrell repetirà el tercer lloc de la llista per Barcelona, i Ernest Urtasun s’incorporarà en el tancament. A ningú se li escapa que la política europea tindrà una forta incidència en aquesta campanya i que després de la impossibilitat d’haver fet un govern d’esquerres, caldrà una majoria clara per poder fer un govern a la barcelonina que sigui capaç de defensar l’economia del comú davant les polítiques de la Troika.