80è aniversari del PSUC: referent de la unitat de les esquerres

Joves d’Esquerra Verda participarà dels actes de commemoració del 80è aniversari de la fundació del PSUC

L’organització ecosocialista dóna suport als actes del 80è aniversari del PSUC i, per això, la seva coordinació nacional, Gabino Martinez i Montserrat Mompió, va donar suport a Marta Ribas, coordinadora nacional d’ICV, i Jordi Guillot, responsable de la comissió organitzadora de l’aniversari, en la roda de premsa de presentació dels actes aquest dilluns. En un moment en el qual la suma de les esquerres torna a ser necessària “creiem que donar a conèixer la història i la trajectòria del PSUC entre la gent jove és indispensable per posar en valor la necessitat d’una resposta excepcional per part de les esquerres” va afirmar la coordinació nacional de JEV.

L’organització juvenil comparteix els objectius que enguany s’ha marcat ICV i la comissió organitzadora i col·laborarà aportant la digitalització completa de la revista Jovent. Una revista publicada per primera vegada l’any 1977 per la JSU, encara en la clandestinitat, i que a dia d’avui encara compta amb 4 publicacions cada any. Uns objectius que passen per fer accessible tota la documentació històrica del PSUC perquè tota la ciutadania hi pugui tenir accés, un fet imprescindible en la tasca per la memòria històrica.

En aquest sentit, les agrupacions locals i territorials de JEV seran presents als actes descentralitzats i l’organització també participarà al sopar del proper dia 22 de juliol a les Cotxeres de Sants, un dia abans del 80è aniversari, el 23 de juliol. Tot el seguiment i la informació es podrà consultar a través de la web http://psuc.cat