JEV posa en valor el paper de la JSU en el 80è aniversari del PSUC

El passat divendres es va celebrar a les Cotxeres de Sants de Barcelona el sopar commemoratiu dels 80 anys de la fundació del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Joves d’Esquerra Verda va participar del mateix amb una nombrosa delegació de joves.

Durant la celebració hi va haver un seguit d’intervencions que van posar en valor el paper d’aquest partit en la construcció de la lluita antifranquista, vertebrant-la i dotant-la d’organicitat des de la clandestinitat, i al mateix temps de com va permetre incidir en la defensa dels drets socials i nacionals una vegada arribada ja la democràcia.

En aquest sentit, tant l’històric lluitador i militant d’honor de JEV, l’Enric Pubill, com la coordinadora nacional de JEV, la Montserrat Mompió, van coincidir en destacar el paper de la joventut en la construcció del PSUC. En aquest sentit es va recordar que la Joventut Socialista Unificada (JSU) es va organitzar i unificar mesos abans, el que va permetre, en gran mesura, la construcció i fundació del propi PSUC.

La situació actual, després de més de vuit anys de crisi econòmica, que ha tingut com a conseqüència una pèrdua de drets de les classes populars, a més d’una pèrdua de qualitat democràtica i un qüestionament del sistema de partits, va fer que es fessin paral·lelismes en la necessitat de construir fronts amplis orgànics en l’actualitat.

Des de JEV, doncs, s’ha volgut aprofitar el 80è aniversari per recordar la importància de les joventuts en la transformació de les esquerres i l’adaptació als nous contextos. Així es considera necessària la construcció d’una joventut que aplegui tot l’imaginari de la confluència, per poder incidir, com es va incidir, en l’adopció de l’europeisme de la gent, els lideratges compartits o l’ecosocialisme, en el que serà la construcció del que ha de ser el nou subjecte polític de les esquerres transformadores del país.