Ens fem Bisibles!

Avui 23 de setembre, és el Dia Internacional de la visibilitat bisexual. Des de Joves d’Esquerra Verda han volgut aprofitar aquest dia per posar de manifest la situació en què, encara ara, viuen les persones bisexuals. Així, es caracteritzen per la capacitat de sentir atracció, ja sigui sexual i/o afectiva, per persones de més d’un sexe i/o gènere. No necessàriament de la mateixa manera, no necessàriament al mateix moment, i no necessàriament amb la mateixa intensitat. “Massa sovint aquest col·lectiu es troba invisibilitzat, estigmatitzat i discriminat” ha declarat Marta Vallvè, coordinadora de la sectorial de Llibertats Sexuals de l’organització juvenil.

Aquesta invisibilitat s’estén als àmbits més destacats de la societat, com pot ser l’àmbit polític o les cares visibles dels mitjans de comunicació, provocant una manca de referents que porta a l’estigmatització. Això és, el conjunt d’estereotips que s’aplica amb facilitat perquè la gent no veu una realitat amb què contrastar-ho. Des de Joves d’Esquerra Verda asseguren que “aquests prejudicis, que van des de la suposada promiscuïtat inherent a l’orientació sexual fins a la incapacitat de mantenir relacions estables o la manca de maduresa, troben el seu màxim exponent en la directa negació de la seva existència”. És una negació que també es manifesta recentment en la creença que tothom és bisexual. Ambdues sentències, tot i semblar contradictòries, “acaben negant l’existència d’un col·lectiu diferenciat, despullant-lo del seu dret a visibilitzar aquests estigmes”.

La sectorial de llibertats sexuals de l’organització ha preparat una campanya buscant, precisament, la visibilitat del col·lectiu. Així, han portat a terme una acció directa al Parc de la Ciutadella de Barcelona amb el nom de “BISibles” dibuixant un mural al terra. Una campanya que també es farà extensible durant tot el dia a les xarxes socials amb el hastag #JoBis. El passat 28 de juny, en motiu del dia de l’alliberament LGTBI+, la pròpia sectorial ja va redactar un manifest per reivindicar la bisexualitat i les plurisexualitats, que podeu consultar aquí. Així, un cop més, Joves d’Esquerra verda mostra el seu compromís amb les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+ i es suma a les seves lluites.