Joves d’Esquerra Verda organitza les jornades “Repensem Europa”

Les jornades formatives busquen donar les eines necessàries per entendre la política de la Unió Europea i poder, així, repensar-la.

El proper 27 i 28 d’octubre a la tarda, JEV organitza unes jornades formatives per a la seva militància i la resta de gent jove interessada en la Unió Europea. L’objectiu d’aquest esdeveniment és el de dotar als assistents d’un marc bàsic per entendre la política i la manera de funcionar de la UE, així com els reptes als què s’enfronta el projecte europeu.

Les jornades, co-organitzades també per la Fundació Verda Europea (GEF, per les seves sigles en anglès) i la Fundació Nous Horitzons, comptaran amb la participació de ponents i de diferents entitats.

D’una banda, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona explicarà els conceptes bàsics de la UE, que seran complementats per com funciona la política ecosocialista i quines són les seves propostes per part de la Mar Garcia, Secretària General del Partit Verd Europeu.

De l’altra, el moviment DiEM (Democracy in Europe Movement, encapçalat per l’exministre grec Yannis Varoufakis), parlarà en un debat obert sobre els reptes i les solucions a les múltiples crisis de la UE. Finalment, l’Ernest Urtasun, eurodiputat d’ICV, compartirà amb els i les assistents el seu coneixement de primera mà sobre la UE.

Aquesta formació és un esdeveniment emmarcat en el projecte de la GEF European Green ActivistTraining, el qual celebra la segona edició aquest any. JEV hi participa juntament amb fundacions de la República Txeca, Finlàndia i Hongria, les quals també estan organitzant les seves pròpies formacions sota el paraigües del hashtag #EGAT.

Aquell coneixement que els i les participants obtinguin en aquesta formació serà complementat per una formació transnacional feta a Brussel·les per la mateixa GEF. La idea, doncs, és de reunir al voltant de cent joves verds de tota Europa per tal que comparteixin experiències i coneixements i poder, així, repensar Europa en comú.