Un crit contra les violències masclistes!

Joves d’Esquerra Verda ha participat aquest cap de setmana en la manifestació unitària contra les violències masclista celebrada a Tarragona.

Unes quatre mil persones, segons l’organització, es van donar cita aquest 5 de novembre a Tarragona per denunciar les violències masclistes que pateixen les dones. Les xifres de dones maltractades són del tot escandaloses i sembla que ens hem acostumat a escoltar assassinats de dones. Per tot això la mobilització pretenia denunciar la pervivència d’un sistema heteropatriarcal que tolera la desigualtat entre dones i homes.

La manifestació va recórrer la Rambla Nova de Tarragona i altres carrers adjacents, acabant al Balcó del Mediterrani, on abans de llegir el manifest es va fer un pilar simbòlic feminista, a banda de diverses actuacions teatrals i musicals.

El manifest denunciava «que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat» així com que «aquestes violències masclistes es legitimen i perpetuen a partir de diversos sistemes i espais com són la militarització de les societats, violències institucionals, feminització de la pobresa, precarietat laboral, la imposició de normes estètiques» entra d’altres.

Per tot això, des de l’organització s’exigeix que aquesta lluita sigui de tota la societat «en l’àmbit personal, col·lectiu i molt especialment les organitzacions i institucions de govern». Tanmateix es va voler posar èmfasi en la falsa creença que és una violència de caràcter domèstic i per això es demanen que «les mesures i els recursos incloguin tant la violència exercida en l’àmbit de la parella, com les agressions sexuals al carrer, l’assetjament sexual i per raó de sexe i d’identitat sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i nenes i tot tipus de violències masclistes».

Per últim cal recordar que també es va aprofitar tant per denunciar la realitat de les dones refugiades, com el fet que la persecució masclista no sigui un requisit per poder demanar asil.