Ens manifestem per uns pressupostos socials: Es pot fer ara!

Joves d’Esquerra Verda va participar de la manifestació que demanava aquest dissabte uns pressupostos socials.

Una àmplia convocatòria feta per sindicats, entitats socials i partits polítics va aplegar a milers de persones aquest dissabte a Barcelona en una marxa que es va desenvolupar sota el lema de “Es pot fer ara. Per uns pressupostos socials”. D’aquesta manera es pretén forçar a l’executiu català per a que presenti uns nous pressupostos que reflecteixin, vertaderament, les necessitats socials del país.

Catalunya Si Que Es Pot va participar de la marxa acompanyades i acompanyats per una nombrosa delegació de JEV. En aquest sentit es pretén fer força en tant que les sensacions de cara als nous pressupostos no són gaire bones, sense anar més lluny, CSQEP no ha estat convocada a cap reunió preparatòria, el que fa sospitar que no hi ha interès en arribar acords amplis.

Cal recordar que JXSí, juntament amb el PP, ha tombat sistemàticament qualsevol intent per millorar la recaptació mitjançant uns impostos progressius. En aquest sentit, sense una Renda Mínima Garantida que realment doni resposta a la situació d’emergència social que patim i una modificació impositiva que permeti a la Generalitat recaptar més a través dels que més tenen, no podem parlar d’uns pressupostos que de debò intentin revertir la situació de patiment actual.