Dones Joves participa a la 9ª Assemblea de Dones amb Iniciativa

Va tenir lloc a Terrassa sota el lema “Feminisme per transformar, organització per actuar”

Una delegació de Dones Joves, que forma part de Joves d’Esquerra Verda, va participar el passat dissabte 26 de novembre a la 9a Assemblea de Dones amb Iniciativa, l’organització feminista formada per dones que recolza el projecte polític d’Iniciativa per Catalunya Verds. L’assemblea va aprovar, entre d’altres, una ponència política feminista, un nou reglament intern i va escollir, per quatre anys més, la coordinació de Cristina Bigordà al capdavant de la organització. A banda, també es va escollir la Comissió Permanent, de la qual formarà part Montserrat Mompió, coordinadora nacional de JEV.

L’assemblea va permetre també debatre en el marc de tres eixos: les idees feministes que cal desenvolupar per poder transformar la societat, la necessitat de millorar la pròpia organització per poder actuar i també entorn el nou espai feminista que s’ha de crear a partir de la confluència. A més, van aprovar-se dues resolucions, una fent referència a la importància que el nou espai polític es declari i sigui feminista, i l’altre envers les dones migrades i refugiades, que necessiten tant de protecció com d’emancipació.

Des de Dones Joves es va posar èmfasi en la situació de les dones més joves de la societat, que segueixen patint violències masclistes. Una situació que demostra que segueix sent un problema cabdal de la nostra societat. També de la necessitat de tenir en compte el treball de cures i reproductiu com a part del concepte de treball. A més, des de la sectorial es celebra l’existència d’aquests espais per enfortir el discurs feminista d’ICV.