Contra els preus abusius dels productes barrera al VIH

Un any més Joves d’Esquerra Verda ha aprofitat l’1 de desembre per fer una campanya de sensibilització en favor de l’ús del preservatiu i al mateix temps ha denunciat que se li apliqui un 21% d’IVA

Aprofitant el dia de lluita contra el VIH l’organització ecosocialista ha reivindicat la necessitat «imprescindible» per desenvolupar «una sexualitat més lliure i més segura que garanteixi una educació sexual diversa per a tothom, que sigui inclusiva i que compti també amb informació sobre el VIH i altres ITS», tal i com assegurava la responsable de Llibertats Sexuals de JEV, Marta Vallvè. Per Vallvè, «el primer pas per poder-nos protegir és tenir informació rigorosa, que no estigui basada en falses creences i estereotips que només contribueixen a alimentar els estigmes» motiu pel qual «rebutgem l’educació sexual heteropatriarcal que sovint ens trobem als instituts, centrada únicament en la reproducció i els mètodes anticonceptius masculins, i pensem que cal una educació sexual que inclogui a tothom i que tingui una concepció més àmplia i diversa de la sexualitat» afegia.

La campanya d’aquest any estava centrada en l’accés als mètodes barrera, ja que per a poder gaudir d’una vida sexual més lliure i segura, aquests són necessaris. Actualment, però, els preus són abusius i l’IVA que es grava en els productes profilàctics és del 21%, el més elevat. Tenim clar que la protecció no és un luxe sinó una necessitat i com a tal no es troba raonable que se li apliqui l’impost propi dels productes de luxe. Per a JEV baixar l’IVA només seria un primer pas, no suficient però de segur un pas necessari per arribar a la universalització dels mètodes barrera.