JEV celebra el seu Consell Nacional a Badalona

Per la tarda la militància va participar d’una formació política en la que es va debatre sobre la Teoria Queer

Joves d’Esquerra Verda es va trobar el passat dissabte 4 de desembre a Badalona per tal de celebrar el seu últim Consell Nacional del 2016, el qual va servir per marcar les línies polítiques generals dels propers mesos i per reflexionar entorn una actualitat política marcada per diversos processos electorals internacionals i per la construcció del nou subjecte polític de l’esquerra alternativa a Catalunya.

El Consell Nacional també va servir per aprovar una resolució sobre el COP22, una sobre pobresa energètica i una sobre la municipalització dels serveis. La primera demanava uns acords més ambiciosos per la justícia climàtica una vegada acabat el COP22 que es va celebrar el passat mes de novembre a Marràqueix. L’altra resolució demanava l’aplicació de l’articulat vigent de la llei d’emergència habitacional per tal d’evitar més morts per pobresa energètica. I la última, per la seva banda, feia una defensa del sector públic i apostava per la municipalització de serveis públics locals que a dia d’avui estan en mans d’empreses privades.

Per la tarda, en un ambient distès, es va fer una formació per a la militància en la que es va abordar un dels debats que la formació ecosocialista desenvoluparà per mandat assembleari, en aquest cas es va reflexionar entorn la teoria Queer. La ponència va anar a càrrec de la sociòloga Laia Folguera i el sociòleg Òscar Guasch, ambdós de la Universitat de Barcelona, els quals van conduir i van obrir el debat entre les persones assistents.