Joves d’Esquerra Verda participa de l’Strategic Planning Meeting de la FYEG

La delegació catalana hi va aportar l’europeisme crític que ens caracteritza com a organització juntament amb la proposta de la creació d’un pol anti-austeritat i de referència per les esquerres europees

Entre el 8 i l’11 de novembre es va celebrar la Trobada de Planificació estratègica (Strategic Planning Meeting, SPM) de la Federation of Young European Greens (FYEG) a Brussel·les. Aquesta trobada és important de cara a preparar estratègies i temes per al debat de cara a la Assemblea General de la FYEG, que enguany es celebrarà a Madrid. JEV hi va participar amb una delegació que buscava representar la visió i els valors que tenim com a ecosocialistes catalans de l’actual panorama europeu.

Els debats van girar al voltant dels tres eixos temàtics de la FYEG per al 2016: canvi climàtic, migracions i futur d’Europa. D’aquesta manera, els delegats i les delegades van poder abordar totes aquelles iniciatives que pensaven tirar endavant les seves organitzacions membres en aquestes àrees. Al debat va aparèixer la creixent amenaça de l’auge de l’extrema dreta europea, una preocupació creixent des d’Àustria a França i de Finlàndia a Itàlia.

En aquest sentit, des de JEV vam proposar l’ecosocialisme com a única via per afrontar la falta d’orientació del projecte europeu, que està amenaçat d’estar captiu sota el conservadorisme de l’austeritat o de trencar-se a causa del replegament nacional d’extrema dreta. Per això, hi vam defensar el Green New Deal i l’impuls a les energies netes per poder canviar el model econòmic europeu, així com la necessitat de cercar aliances amb la ciutadania i altres entitats polítiques a nivell europeu per repensar i canviar la UE.