Comunicat contra la venda d’armament

Aquest cap de setmana el Rei Felip VI ha viatjat a Aràbia Saudí per, entre d’altres, tancar la compra per part d’aquest país de 5 corbetes militars espanyoles.

La sectorial de Pau i Drets Humans de Joves d’Esquerra Verda ha tret un comunicat en el que es denuncia les relacions comercials existents entre l’estat espanyol i l’Aràbia Saudí. Tal i com diu el comunicat, aquestes no s’entendrien «sense el bon enteniment armamentístic dels dos països» ja que l’any«2015 Aràbia Saudí va ser el segon mercat del material de defensa produït a Espanya i, al 2011, Espanya va continuar venent armes a Aràbia Saudí, a pesar que les forces d’aquest país ja havien entrat a Bahrein per reprimir les revoltes ciutadanes.»

Actualment, doncs, Espanya està venent 5 corbetes a Aràbia Saudí coneixedora que, molt probablement, aquest material es destini a per cometre crims de guerra al Iemen, on hi ha un conflicte armat en el que Aràbia Saudí és un actor principal (matant fins a141 civils l’any 2015). La venda d’armament a països on es vulneren els Drets Humans són la conseqüència més dramàtica de l’economia armamentística.

Podeu llegir tot el comunicat aquí.