JEV Penedès-Garraf celebra l’aprovació de la vegueria del Penedès per part del Parlament

El Parlament de Catalunya ha aprovat la inclusió de la vegueria del Penedès dins la llei de vegueries, tal i com la societat civil i algunes organitzacions polítiques del territori han estat demanat des de fa tretze anys

Joves d’Esquerra Verda ha celebrat avui l’aprovació de la vegueria del Penedès, una reclamació continuada que s’ha portat des de la societat civil des de fa tretze i a la què l’ecosocialisme juvenil sempre li ha donat suport des del territori, però també com a organització. El reconeixement de la vegueria permetrà fer front a una realitat autònoma com és el Penedès i que inclou el Garraf, el sud de l’Anoia, el Baix i l’Alt Penedès. Això hauria de permetre un territori més cohesionat, especialment pel que fa a cobrir les necessitats de la població sense haver de dependre d’altres instàncies, com ara les de Barcelona o de Tarragona.

Des de l’agrupació territorial del Penedès-Garraf es valora, tanmateix, que aquesta aprovació per part dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, la CUP, el PSC i el de Catalunya Sí Que Es Pot no vagi acompanyada d’una inversió proporcionada a les necessitats del territori. Tal i com es demostra amb els pressupostos proposats per Junts pel Sí i la CUP, el Penedès en general i el Garraf en particular és una de les regions més infrafinançades pel govern de la Generalitat d’acord amb les necessitats de la seva població.

És per aquest motiu que, malgrat celebrar la decisió del Parlament de complir amb una demanda històrica de la població penedesenca, JEV Penedès-Garraf recorda que sense una inversió i una planificació adequades que dotin la vegueria de contingut, el reconeixement del Penedès com a territori no serà una realitat.