JEV debat sobre propietat intel·lectual i l’accés a la cultura

La Universitat de Barcelona va acollir el debat amb Joan Comorera, advocat expert en propietat intel·lectual, Aritz Cirbián, productor de cinema, i Cinta González, responsable de Cultura de l’organització.

Ahir, 16 de febrer, Joves d’Esquerra Verda va debatre sobre propietat intel·lectual amb el senador d’En Comú Podem Joan Comorera, que és advocat especialista en la matèria, i el productor de cinema Aritz Cirbián, ex-militant de l’organització juvenil. Comorera va parlar del marc legal que actualment regula la propietat intel·lectual i industrial, i Cirbián va aportar un exemple concret de com aquesta legislació afecta les persones que treballen amb béns d’aquest caire. El debat va permetre tractar diversos temes d’actualitat, com per exemple la proposta de la Comissió Europea de crear un Mercat Únic Digital, la utilitat de les plataformes de continguts amb tarifa plana, les implicacions d’iniciatives com el Creative Commons, les taxes pels drets d’autoria i el Cànon Digital.

L’acte va ser organitzat per la sectorial de Cultura de l’organització ecosocialista i permetrà que la militància tingui una base sòlida per poder encetar un debat que es veu condicionat per una complexa relació entre dos drets: el del conjunt de la ciutadania d’accedir ales creacions, i els d’autoria dels creadors i creadores. Segons Cinta González, responsable de la sectorial, cal «fer visible que aquesta qüestió és quelcom que va més enllà de les accions individuals, hem de prendre consciència de què implica, a qui beneficia i a qui perjudica, per exemple, descarregar-se un llibre”.