8 de març feminista amb èxit de participació

Joves d’Esquerra Verda va participar en diversos actes defensant els drets de les dones en motiu del 8 de març

La joventut ecosocialista va fer un manifest en el que s’exigia «la urgència de crear un espai públic feminista íntimament vinculat amb el desenvolupament de la democràcia, que aconsegueixi transmetre la importància que les dones ens apropiem dels recursos polítics». El contingut del mateix el podeu consultar de forma completa aquí.

Al migdia estava convocada una vaga de dones entre les 12 i les 12.30h, en motiu d’aquesta es va participar de les concentracions simbòliques realitzades a la plaça Sant Jaume de Barcelona o als Despullats a Tarragona, entre moltes altres. La coordinadora nacional, Munsa Mompió, va destacar la participació a les mateixes dient que «estem moltes dones, perquè encara queden masses drets per assolir».

En el mateix sentit, per la tarda, es van viure manifestacions massives a moltes ciutats del món, una de les més multitudinàries va ser la de Barcelona, la qual va comptar amb més manifestants que mai. En aquest sentit Ariadna Jaumot, responsable de dones i feminismes, lamentava que «la crisi econòmica ha suposat que moltes dones hagin de vetllar per un seguit de necessitats que anteriorment quedaven parcialment satisfetes pels serveis públics».