Sis anys després de Fukushima: Nuclears? no gràcies!

Joves d’Esquerra Verda del Camp de Tarragona participa de l’acció directa celebrada a Reus en contra de l’energia nuclear

Des de l’accident de la central nuclear de Fukushima, les organitzacions ecologistes catalanes es donen cita anualment per denunciar els perills de les centrals nuclears. Val a dir que aquest 2017 ja fa sis anys d’aquell accident, l’últim a gran escala que ha demostrat que aquest tipus d’energia és altament contaminant i un perill per la salut.

El manifest llegit aquest dissabte lamentava que l’estat espanyol no hagi aprés encara la lliçó, ja que «el CSN acaba d’informar favorablement a la reobertura de la central nuclear de Garoña idèntica al reactor número 1 de Fukushima, que va començar a funcionar en el mateix any, 1971», mentre que «països com Alemanya van procedir a tancar les 4 centrals bessones de Fukushima després de l’accident». Per altra banda també es denunciava que «el Govern català tot i presentar un Pla per encaminar el País cap al 2050 100% Renovable, no contempla un calendari urgent de tancament de les C.N catalanes en el cas de que obtingui les competències en els propers anys, la qual cosa ens dóna tots els indicis de que preveu el seu funcionament un mínim de 25 anys més».

JEV sempre ha tingut una posició molt contundent en aquest tema, i per això considera que és essencial no oblidar i denunciar any rere any els riscos que suposa pel medi ambient i per la vida seguir apostant per aquest tipus de font d’energia, tot apostant per energies renovables.