La FYEG realitza el primer seminari non-male

La setmana passada Joves d’Esquerra Verda va participar al Seminari de Desmascuinitazció de la Política, organitzat per la FYEG (Federation of Young European Greens).

El Seminari es va celebrar a Istanbul del 4 al 9 de març i va comptar amb la participació de quasi 30 dones joves d’arreu d’Europa, totes elles membres de joventuts verdes europees. Al llarg d’aquests dies, totes les dones participants van posar en comú experiències relacionades amb comportaments masclistes amb els que s’havien topat durant el seu activisme polític. Tanmateix, el seminari pretenia crear estratègies més igualitàries per a treballar en el sí de les organitzacion, i per a feminitzar les mateixes.

Ni la data ni el lloc de celebració del Seminari van ser casuals. D’una banda perquè va coincidir amb el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, data que les participants van aprofitar per sortir al carrer i manifestar-se al costat de milers de dones que reclamaven més drets i llibertats. De l’altra, perquè es va celebrar a Turquía, un estat que actualment es troba en una complicada situació política i on els drets i llibertats tant de les dones com d’altres col·lectius estan cada vegada més en perill.