Manifest contra el racisme i altres discriminacions

La sectorial de Migracions i antiracisme de Joves d’Esquerra Verda fa públic un manifest aquest 21 de març pel dia internacional contra el racisme

El manifest fet públic avui lamenta que estem vivint una època en la que el món occidental està patint un replegament identitari que està fent ressorgir els discursos que es basen en l’odi a l’altre. Exemples d’això són des de la victòria del Brexit a la Gran Bretanya o del Trump als EUA, a l’ascens de partits xenòfobs per gran part d’Europa, com a Holanda, Alemanya o França. A aquest fet cal sumar l’agreujant que partits socialdemòcrates, liberals i conservadors hagin comprat part d’aquest discurs, regalant una hegemonia pública a l’odi que crea divisió.

A banda de fer una crida en defensa dels Drets Humans i de denunciar la situació a la UE de les persones que busquen refugi i que fugen de la guerra, també es fa menció a la política migratòria espanyola on «s’han realitzat deportacions en calent i tancaments als CIEs, amb batudes on l’únic motiu per aturar una persona pel carrer és el seu color de pell». Per últim el manifest afegeix que pretén ser «un avís de que no podem deixar de lluitar pels drets i la dignitat de tothom, siguin d’on siguin, i de cridar ben fort: No passaran!».

Podeu llegir el contingut de tot el manifest aquí.