Torna el Saló de l’Ensenyament de Barcelona amb l’exèrcit

Font de la fotografia: Plataforma Desmilitaritzem l’Educació

Aquest Saló serveix per orientar a les i els estudiants sobre quin camí agafar per el seu futur: graus, estudis superiors, ensenyament complementari i, un cop més, formació militar.

En efecte, la Fira de Barcelona i la Direcció del Saló de l’Ensenyament han tornat a incloure un estand per a l’Exèrcit (de fins a 100 m2, triplicant la presència d’anys anteriors), infringint així els acords que tant el Parlament de Catalunya com el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona van adoptar sobre la desmilitarització de Catalunya.

Joves d’Esquerra Verda, com entitat adherida a la Plataforma Desmilitaritzem l’Educació, refusem totalment que l’exèrcit tingui presència en espais educatius, tals com l’Ensenyament de Barcelona. Així mateix, mostrem el nostre rebuig a la decisió de la Fira de Barcelona d’admetre un espai al exèrcit, quan les institucions s’han mostrat unànimes al demanar la retirada de l’Exèrcit del saló de l’Ensenyament. En aquest sentit, la Plataforma, va realitzar una acció ahir, en la que es va denunciar amb pancartes i cartells la presència militar en aquest espai.

En definitiva, des de Joves d’Esquerra Verda creiem en una educació pública basada en el pacifisme i l’antimilitarisme, que aposti per la solució de conflictes no violents. En conseqüència, és totalment injustificable la presència de l’exèrcit en el Saló de l’Ensenyament, en quant normalitza la institució i uns valors molt allunyats dels principis de mediació, cooperació, igualtat i justícia econòmica i social.