JEV participa a un acte del Cicle de Memòria de la Lluita Antifranquista

El passat dijous 23 de març, Joves d’Esquerra Verda va participar a un acte organitzat per l’agrupació local d’Iniciativa a Barcelona. L’acte, en format de cinefòrum, va ser presentat per la responsable de la sectorial de Cultura i Memòria Històrica de l’organització juvenil, Cinta González, i constava de dues parts: una contextualització històrica de la mà de l’historiador i militant d’ICV Enric Cama i el visionat de la pel·lícula “Ebre. Del bressol a la batalla”.

Cama, que també va militar al PSUC i hi va tenir diverses responsabilitats, com per exemple la de membre del Comitè Central, va introduir diversos aspectes relacionats amb la Batalla de l’Ebre. Alguns dels temes que es van tractar van ser el paper decisiu delsexèrcits de Mussolini i de Hitler en la victòria dels sublevats, les estratègies de l’exèrcit republicà, i el paper de la quinta del biberó durant la batalla. L’explicació de l’historiador va permetre donar més profunditat a la pel·lícula, que es centra en el moment en què l’exèrcit republicà creua el riu Ebre per intentar allargar la guerra fins que finalment estalli la segona guerra mundial i, en posicionar-se el legítim govern Republicà a favor del bloc democràtic, aquest fes front comú contra els sublevats.

Amb aquest cinefòrum, l’organització de joves ecosocialistes ja ha participat en diversos actes dins el Cicle de Memòria de la Lluita Antifranquista, en què l’Associació d’Ex-presos Polítics de Catalunya, de la qual també forma part Enric Cama, hi té un paperprotagonista. Joves d’Esquerra Verda col·labora amb l’Associació d’Ex-presos i, tal i com apuntava González durant la presentació de l’acte, “les dues organitzacions compartim els mateixos valors de democràcia, llibertat i recuperació de la memòria com a fonamentsindispensables per construir un futur millor”.