Primer pas endavant d’Un País En Comú!

Joves d’Esquerra Verda va participar dissabte a l’Assemblea Fundacional d’Un País En Comú, el nom provisional del nou espai polític a Catalunya

El passat dissabte 8 d’abril va portar-se a terme durant tot el dia l’Assembla Fundacional d’Un País En Comú al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona. Així es tancava una primera part participativa a través de més de 70 tallers territorials i milers d’aportacions a la plataforma online que ha permès posar les bases del nou subjecte polític a través de l’elaboració i aprovació de l’ideari polític, els principis ètics, i la direcció de transició.

L’organització juvenil ecosocialista ha participat des del primer moment en aquesta construcció, fent complir així el mandat de la 13a Assemblea Nacional celebrada al maig passat que apostava sense per la confluència com a espai polític per aconseguir una alternativa a Catalunya. “Hem participat activament amb moltes aportacions en temàtiques molt diverses al document, especialment pel que fa a la situació i necessitats de la gent jove, perquè creiem que per ser un espai guanyador també ha de ser eminentment jove” va declarar Gabino Martinez, Coordinador Nacional.

De fet, Joves d’Esquerra Verda va decidir votar en contra de l’eix 5 del document, dins del qual s’incloïa un epígraf amb el títol de “Cicles de Vida” en el qual es trobava joventut. L’organització va fer públic un comunicat on explicava els motius del seu vot i on demanava una reflexió envers els temes de joventut. Tot i així, l’organització juvenil va remarcar el seu compromís amb el nou espai i les seves ganes perquè pugui ser un subjecte que engresqui molta gent jove a participar de la construcció de l’alternativa.

Un dels altres punts importants de l’Assemblea Fundacional va ser l’elecció de la direcció de transició, formada per una Executiva i una Coordinadora, que ha de liderar la construcció del projecte durant el proper any. En aquest sentit, Montserrat Mompió, Coordinadora Nacional de Joves d’Esquerra Verd, va ser escollida membre de la Coordinadora Nacional d’Un País En Comú, un fet que valorava molt positivament, afirmant que “és una responsabilitat perquè les il·lusions amb el projecte són moltes, però treballarem per seguir creixent i caminant i, sobretot, perquè la gent jove es senti cridada a participar del nou partit”.