JEV commemora la proclamació de la Segona República

Un 14 d’abril més Joves d’Esquerra Verda reivindica els valors republicans per tot el territori

El 14 d’abril del 1931 unes eleccions municipals van desembocar en la proclamació de la Segona República Espanyola. Un període que malgrat i la brevetat, va significar un temps de canvi, progrés i democràcia.

La república va suposar que gran part de la població, sobretot d’aquells sectors que fins aleshores havien quedat al marge de tota vida política, tinguessin grans expectatives en la mateixa. Aquestes expectatives, sumades al poder que van mantenir els sectors més conservadors, van acabar debilitant-la, fins el fracassat cop d’estat del 1936, que a diferència d’altres intents anteriors, va acabar en una Guerra Civil.

Durant el període republicà els governs d’esquerres van entomar reformes claus pel desenvolupament dels drets socials, malauradament, però, no van poder-se completar totes. Cal d’estacar, entre d’altres, la reforma educativa o el desenvolupament del sufragi universal.

En aquest sentit diversos territoris de JEV, coordinats per la Sectorial de Cultura i Memoria Històrica, van realitzar actes, com la recuperació dels noms dels carrers republicans, a Tarragona o Blanes, i penjades de banderes republicanes a ciutats com Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de la Mogoda o El Prat de Llobregat.