JEV participa al Congrés Català de la Joventut

Una delegació de Joves d’Esquerra Verda ha participat aquest cap de setmana del Congrés Català de la Joventut que s’ha celebrat a l’Hospitalet de Llobregat

El procés previ al Congrés ha estat marcat per la participació de persones joves a través de diverses vies treballades, principalment, des de l’associacionisme juvenil del país, coordinat a través del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Abans d’aquest dissabte s’havien realitzat diferents tallers presencials per tot el territori, així com qüestionaris fets arribar a totes les entitats, entre d’altres eines i mecanismes de participació que van permetre treballar un primer document que és el que s’ha acabat de concretar aquest cap de setmana amb més de 150 propostes. Això, però, no és el punt i final del procés, en tant que ara començarà la redacció final i el retorn a les associacions juvenils.

Els tallers de dissabte i diumenge es van realitzar des de diversos eixos, el que va permetre tots els temes que afecten a les persones joves, des de la precarietat, l’habitatge o l’emancipació a la cultura, la sostenibilitat o l’educació. D’aquesta manera, la joventut del país, ha pogut fer un diagnosi amb les problemàtiques que pateixen i les seves respectives possibles solucions, que permetrà actualitzar la Carta Catalana de la Joventut quinze anys després.