17 de maig: dia internacional contra la LGBTIfòbia!

La sectorial de Llibertats Sexuals de Joves d’Esquerra Verda va fer públic un manifest en el que lamenta la discriminació que encara pateixen les persones LGTBI+

L’organització juvenil ecosocialista va aprofitar el 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia, per lamentar que la llei llei contra la LGBTfòbia, aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2014, no ha acabat amb les agressions. En aquest sentit el manifest recull que el problema, entre d’altres, és «que no s’està aplicant de manera efectiva» el que fa que hagin augmentat les agressions d’odi vers les persones LGTBI+.

Per altra banda, també es fa referència a que encara queda molt de camí per recórrer a nivell internacional, de fet, fa poc es van començar a denunciar l’existència de camps de concentració a Txetxènia, on s’efectuen tortures en presons secretes a persones “sospitoses de ser homosexuals”, per no parlar de les polítiques de Rússia o Polònia, aquest últim, per cert, país que forma part de la Unió Europea. De fet, a la UE, ens trobem amb molts estats que ni tan sols tenen legalitzat el matrimoni entre persones del mateix sexe, per no parlar de situacions més greus, com la que pateixen Trans o en relació a drets adoptius. En aquest sentit «un altre fenomen que cal denunciar és el del pinkwashing o blanquejament de diverses opcions polítiques, estratègia utilitzada per l’extrema dreta europea i americana o l’estat d’Israel», element que també es recull en el manifest.

JEV va participar, a més, de les diverses concentracions i lectures de manifestos convocats en diversos municipis de Catalunya, com la concentració que es va fer a les Corts, Barcelona. Si voleu llegir el manifest complet podeu anar a aquest enllaç.