Xerrada a la Universitat Pompeu Fabra: “60 anys d’UE… I ara què?”

L’eurodiputat Ernest Urtasun i la doctora en periodisme Núria Almirón van compartir reflexions amb l’alumnat de la Universitat Pompeu Fabra

Joves d’Esquerra Verda va organitzar una xerrada en la que es van posar sobre la taula alguns dels problemes que a dia d’avui té la Unió Europea, l’origen dels quals es van situar, majoritàriament, en la manca de vertebració política, i en conseqüència de democràcia i control públic. L’acte va tenir un format obert en el que els ponents responien les preguntes fetes per l’alumnat que va acostar-se a l’acte, així com les que llançava Dani Sosa, membre de la sectorial d’Universitats i Educació de JEV que va moderar la xerrada.

Així, Ernest Urtasun, va recordar que malgrat i que «la UE té moltes mancances, sense el Parlament Europeu no s’hagués pogut aturar mai el TTIP» motiu pel qual va apostar per un plantejament de futur que passa per dotar la UE de «més institucions democràtiques comunes i menys negociacions a porta tancada entre les elits econòmiques i els estats membres». Per la seva banda, Núria Almirón, va recordar que la situació actual també es deu al «pecat original de la pròpia Unió, la qual va néixer com un acord purament comercial», a banda de lamentar el pes i el poder que tenen els lobbys. Tot i així també hi va haver moments per l’optimisme i tant Urtasun com Almirón van posar en valor les protestes que s’han viscut a nivell continental contra el TTIP o en suport a les persones refugiades, accions comunes que ajuden a crear ciutadania europea.