Sortim al carrer perquè #BcnNoEstàEnVenda

Joves d’Esquerra Verda es manifesta en defensa del dret a l’habitatge i contra l’especulació immobiliària

El dissabte 10 de juny diverses entitats sindicals i veïnals que conformen la plataforma “Barcelona No Està En Venda” van manifestar-se a Barcelona per denunciar l’especulació i assetjament immobiliari que està patint la ciutat. Milers de personesvan denunciar una situació que comporta l’augment dels preus dels lloguers, l’expulsió de les persones de casa seva i dels barris i la vulneració d’un dret bàsic fonamental com és l’accés a l’habitatge.

Des de l’organització juvenil ecosocialista han mostrat el seu ple suport a aquesta iniciativa i fan seves les reclamacions de la plataforma, per això van ser presents dissabte a la mobilització. Des de la Coordinació Nacional de JEV, formada per laMontserrat Mompió i en Gabino Martinez, afirmen que “el dret a l’habitatge és un dret fonamental per a totes les persones però per les persones joves suposa l’oportunitat per emancipar-se i crear un projecte de vida autònom”. Així, consideren que és un pilar bàsic per a l’emancipació juvenil i que calen mesures dirigides especialment cap a les persones joves.

Així doncs, des de Joves d’Esquerra Verda reclamen també mesures polítiques i voluntat per tal de donar resposta a la situació d’emergència que es viu a Barcelona però que s’estén també a altres ciutats de l’Area Metropolitana i que vulnera el dreta l’habitatge.