20 de juny: dia de les persones refugiades

Joves d’Esquerra Verda fa públic un manifest en el que exigeix un canvi radical en les polítiques europees en relació a les persones refugiades

La joventut ecosocialista aprofita aquest 20 de juny, dia de les persones refugiades, per criticar que la política europea entorn a les persones desplaçades es basa en la militzarització del problema, el que genera més problemàtiques, enlloc de solucions humanes. En el matifest no només es parla de la situació que es viu des de l’esclat de guerres com les d’Iraq o Síria, sinó que també recorda situacions com les de les persones palestines o sahrauís, en situació de refugi des de fa més de 60 o 30 anys, respectivament.

Per altra banda l’exemple de l’estat espanyol, que ha acollit a poc més de mil persones, serveix per destacar la manca d’interès per rectificar, fet que dóna ales als discursos d’ultra dreta, basats en l’odi. Per això el manifest assegura que la política europea és “vergonyosa” en aquest camp, per acabar demanant que “cal que deixem d’invertir en “fortificar”, en murs, en CIEs, perquè aquesta política només genera més inseguretat, més desigualtat, més odi, per invertir en les persones i en els drets de les refugiades”.

Podeu llegir el manifest aquí.