La sostenibilitat, tema central de la Trobada d’Estiu 2017

Joves d’Esquerra Verda ha celebrat aquest passat cap de setmana, 8 i 9 de juliol, la Trobada d’Estiu Miguel Núñez a Can Bajona, Clariana de Cardener (Solsonès)

Com cada any, pel segon cap de setmana de juliol, les joventuts ecosocialistes es donen cita en la Trobada d’Estiu que porta el nom del lluitador antifranquista, i membre del PSUC, Miguel Núñez. Enguany la temàtica girava entorn del concepte de la sostenibilitat, però des d’un punt de vista transversal i ampli. Tot i així, sempre hi ha espai per la memòria històrica i el matí del dissabte, després d’una introducció al concepte de sostenibilitat, ens va acompanyar l’historiador Enric Cama, de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme, un espai que també va servir com a homenatge a l’Enric Pubill, històric militant de la JSUC i militant d’honor de JEV.

La tarda del dissabte va començar amb una salutació de l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun i una taula rodona sobre Turisme Sostenible, en la que van participar la regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, Gala Pin, i l’ambientòleg i portaveu de l’Assemblea Aturem Barcelona World. Tot seguit van començar tres tallers de petit format en els quals les persones participants van poder debatre sobre consum, contractació pública o finances, des del punt de vista de la sostenibilitat. La primera jornada va concloure amb el documental i copa a la fresca, amb el visionat de “El menjar que llencem” i una dinàmica posterior en la que es va reflexionar sobre la petjada ecològica.

El matí de diumenge va estar marcat per una taula d’actualitat política en la que van participar la senadora per En Comú Podem, Maria Freixanet, i el regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Albert Marañón. Ambdós van tractar diversos temes d’actualitat que van anar des de polítiques ecològiques a feminismes, passant per altres temes, com la situació nacional catalana o la possibilitat de canvis profunds en el conjunt de l’estat espanyol.

Com cada any, a més, vam comptar amb persones convidades que van assistir a la Trobada, en representació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, de Joves amb Iniciativa del Poble Valencià-Compromís i de JovesPV.