Homenatge al militant d’honor i membre de la JSUC Enric Pubill

La Coordinadora Nacional de Joves d’Esquerra Verda va participar en l’homenatge a l’Enric Pubill acompanyada per la militància d’ahir i avui

L’acte va coincidir amb el 81è aniversari del PSUC i es van donar cita les coordinacions nacionals de JEV, però també de Joves amb Iniciativa, per recordar el recorregut històric de les Joventuts Socialistes Unificades, la llavor que ha donat lloc a l’actual organització. La Munsa Mompió, coordinadora actual, va representar l’esperit dels joves ecosocialistes i va posar en valor el paper de persones com l’Enric Pubill, que deien amb orgull que ells eren de la JSUC i que sempre va preocupar-se per tenir contacte directe amb la militància de JEV.

Durant l’acte es va emetre un documental fet per les JSU en el context de la guerra civil, en el que explicaven el seu paper. També van intervenir l’Ernest Urtasun i l’Enric Cama, el qual ens va fer una acurada radiografia del paper dels i les joves en les diverses etapes del segle XX i XXI. En el seu discurs també va reivindicar la importància d’associacions memorístiques com l’Associació d’Expresos Polítics, per evitar la utilització que es fa de la lluita antifranquista o del paper del PSUC en la història de Catalunya.