Manifestació contra el terrorisme i els odis

Joves d’Esquerra Verda va participar de la manifestació unitària per la pau després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

L’organització juvenil es va sumar als actes de condemna dels atemptats que el passat 17 d’agost va patir Catalunya. JEV es va situar al costat de les víctimes en els records, homenatges i manifestacions que s’han fet els últims dies, especialment la del dissabte 26 d’agost a Barcelona, en tant que va ser la més multitudinària, i que va aplegar a milers de persones, de forma majoritària amb aquest únic propòsit i sota el lema de “No tinc por”.

JEV va recordar així el seu caràcter pacifista i va reivindicar la importància de la cultura de la pau per acabar amb els actes d’odi que diàriament es cometen a tot el món, apostant, així, per la convivència i la solidaritat. Els suposats propòsits dels terroristes que van atemptar Barcelona i Cambrils, són els mateixos que provoquen diàriament víctimes a Síria, Iraq o Iemen, motiu pel qual és necessari tractar la situació des de l’internacionalisme, assenyalant les múltiples causes que provoca aquesta violència, i aixecar la bandera de la Catalunya acollidora i oberta.

No cal oblidar que els terroristes que van cometre els assassinats no representaven a cap comunitat social o religiosa, més que la pròpia dels terroristes, una ideologia de la por que pateix gran part de la humanitat de forma col·lectiva, independentment de la seva procedència, cultura o religió. És per això que també cal assenyalar les diferents formes d’islamofòbia que s’han viscut després dels atemptats, per aïllar una altra ideologia que només busca la confrontació i la violència en base a odis irracionals.