Joves d’Esquerra Verda defensa una resolució en favor de les alternatives d’habitatge per a joves

En el marc de la Comissió de Joventut la formació ecosocialista va proposar una resolució per fomentar les alternatives de tinença  i accés a l’habitatge per a persones joves

Després de l’aturada estiuenca la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya va reprendre l’activitat amb el debat i aprovació de diverses resolucions envers temes importants i rellevants pels joves com el dret a l’habitatge, els accidents laborals entre les persones joves o les polítiques joves envers la violència masclista.

En el cas de Joves d’Esquerra Verda, de la mà del grup parlamentari Catalunya Sí Que Es Pot, i en qualitat d’especialista, va defensar una proposta amb mesures en favor de les alternatives habitacionals per a joves per tal de lluitar contra l’exclusió sistemàtica que pateixen en el nostre país i que coarta el seu dret a l’emancipació i a tenir un projecte de vida propi i autònom.

En paraules de Montserrat Mompió, coordinadora nacional de la formació, “els drets de les persones joves han estat greument perjudicats per la crisi econòmica, la bombolla immobiliària, l’especulació i les velles receptes que només contemplen els interessos econòmics”. Per això la resolució recuperava els reptes fixats en el Pla Nacional de Joventut 2020, marc de les polítiques de joventut, per tal de promoure, vetllar i fomentar les alternatives de tinença i accés a l’habitatge per a persones joves. Així, la resolució aposta per allunyar-se del binomi compra-lloguer, i posa de manifest la necessitat de que “opcions com la masoveria urbana, la copropietat, el cohousing, la cessió d’ús o el dret de superfícies passin a formar part de la normalitat del nostre model d’habitatge”.

La resolució va ser finalment aprovada per tots els grups parlamentaris per unanimitat, a excepció del PP i la CUP, que no eren presents a la Comissió. Així, Joves d’Esquerra Verda va poder demostrar un cop més el seu compromís per la lluita dels drets de les persones més joves, que veuen com les seves possibilitats són cada cop més inexistents i viuen una especial situació d’emergència social.

 

Aquí podeu trobar la intervenció: enllaç