Per un catalanisme plural, divers i popular!

Joves d’Esquerra Verda participa de les ofrenes florals a Rafael de Casanova, de l’homenatge a Salvador Allende i de l’acte de Catalunya en Comú a Can Zam

L’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, va començar amb la tradicional ofrena al monument de Rafael de Casanova, que es va fer a Barcelona, així com a altres localitats del país. La gent de JEV va participar de la mateixa en la comitiva de Catalunya en Comú, acompanyant a la Marta Ribas, al Xavier Domènech i a l’Ernest Urtasun, entre d’altres.

El barri del Carmel va acollir un any més l’acte central de record a la figura de l’ex-president xilè Salvador Allende, el qual va ser assassinat en el marc del cop d’estat de Pinochet, acabant així amb un dels governs més propers a la classe treballadora que havia guanyat unes eleccions a Amèrica Llatina. Les joventuts ecosocialistes formen part de l’organització, al costat d’altres entitats memorístiques i partits polítics d’esquerres. Durant l’acte es va poder escoltar l’últim discurs d’Allende retransmès per ràdio Magallanes, així com les paraules d’un Jordi Évole que va fer bandera de la lluita internacionalista de la qual hem de ser hereus tots els seguidors d’Allende, lamentant el silenci còmplice davant les morts que diàriament es produeixen a la Mediterrània.

Ja al migdia, el parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet, va acollir l’acte organitzat per Catalunya en Comú “per una Catalunya sobirana, valenta i diversa”. En aquest va parlar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la qual va lamentar que el Govern posi la pressió als Ajuntaments davant de la convocatòria de l’1 d’octubre, motiu pel qual posarà “totes les facilitats per a que es pugui realitzar però sense posar en perill la institució”. Durant el seu discurs també va assegurar que “no acceptarem lliçons dels convergents que aprovaven lleis contra els drets socials i laborals amb el Partit Popular”. Per la seva banda tant el Pablo Iglesias com el Xavier Domènech van fer discursos en defensa d’un referèndum vinculant per a Catalunya, amb el convenciment de que a la resta de l’estat existeixen cada vegada més veus que aposten per aquesta via com la única solució possible.

Joves d’Esquerra Verda, a més, va aprofitar aquest 11 de setembre per treure un comunicat treballat per la seva sectorial de Qüestió Nacional que sota el títol “pel referèndum que volem: guanyem majories!” va desgranar el seu posicionament davant d’aquest inici de curs. Podeu consultar el manifest sencer aquí.