Joves d’Esquerra Verda celebra el primer Consell Nacional del curs

L’informe polític va estar marcat per la situació d’excepcionalitat política que viu Catalunya

El primer Consell Nacional del curs 2017/2018 de JEV es va celebrar el passat dissabte a Barcelona. La coincidència amb les concentracions convocades a través de les xarxes socials amb el lema “#Hamblamos? #Parlem?” va fer que a les 12h es concentressin els participants a les portes de la seu nacional i reclamar diàleg. Així, com a joventut pacifista, es va exigir aturar l’escalada de tensions i evitar arribar a la DUI i al 155.

La primera part de l’informe polític va estar marcada per les escenes de repressió viscudes l’1 d’octubre i per constatar les dificultats i els perills de la situació a la que s’ha arribat. Des de JEV sempre s’ha apostat per una solució pactada i dialogada, lluny del llenguatge bel·licista i de la testosterona que està marcant els temps polítics actuals. La situació política a nivell mundial, però, també va estar present en el debat, així es va parlar del proper orient, dels EUA o de la Mediterrània com a frontera enlloc d’intercanvi.

Un altre dels punts claus d’aquest Consell Nacional va ser l’aprovació per unanimitat de la nova imatge de les joventuts ecosocialistes, que amb aquest pas volen donar una imatge renovada, pels nous temps, però sense perdre els valors que sempre l’han caracteritzada. Aquesta, doncs, es farà pública durant les properes setmanes a través dels canals de difusió de JEV.