Made in hipocresia: qui ven armes pot exigir la pau?

Joves d’Esquerra Verda enceta una campanya que denuncia els principals actors que participen del negoci de les armes al món: els estats occidentals, la banca i la indústria armamentística

MANIFEST DE JEV: MADE IN HIPOCRESIA. QUI VEN (MILIONS D’€ EN) ARMES POT EXIGIR LA PAU?

Joves d’Esquerra Verda és una organització política que es defineix com a pacifista. En un moment en el que to bèl·lic, l’escalada armamentística, el discurs dels uns contra els altres s’imposa en gairebé tots els espais, creiem que és essencial apel·lar als valors del diàleg, la pluralitat, la diversitat i la pau.

El context internacional gairebé sempre s’ha basat en un món dual. Un món on dues realitats es simplifiquen i es converteixen en oposades. Una simplista divisió entre bons i dolents que els interessos polítics, segons el moment, adjectiven com a orient vs. occident, nord vs. sud, o de suposats països del primer món vs. del tercer món, per posar només alguns exemples. En tot els casos són els poders els que ens situen, sempre, al costat dels bons, de tal manera que tot allò immoral que facin els nostres governs ho poden justificar per raons de seguretat, de manteniment dels nostres valors… La clàssica divisió entre la civilització i els bàrbars.

Aquesta simplicació que ens imposen, però, no s’aplica en els seus negocis, en tant que són els primers interessats en mantenir conflictes armats, tensió, divisió i diferències. I així, quan es tracta de negocis, de mantenir les regles geopolítiques, tots els líders són col·legues i entre les elits dels suposats bàndols no hi ha fronteres, ni escrúpols, ni carnets d’orient o occident. Estem parlant, en aquest cas, del negoci de les armes. Sigui així benvinguda la hipocresia. Llegir més…