Record al paper de les Brigades Internacionals

Dissabte 21 d’octubre es va celebrar un acte a l’Espai Jove Boca Nord i una ofrena a la Rambla del Carmel

Un any més es va retre homenatge a les Brigades Internacionals que van participar per defensar la República Espanyola davant del cop d’estat del 1936 que va desembocar en una Guerra Civil. L’Associació d’Amics a les Brigades Internacionals de Catalunya, juntament amb l’Associació Catalana d’Expresos Polítics pel Franquisme s’encarreguen d’organitzar i coordinar aquesta cita anual.

Durant l’acte es van succeir diversos parlaments i actuacions. Cal destacar el paper del grup d’artistes “Brigada Intergeneracional” que mitjançant la música reivindiquen la memòria històrica. També es van llegir, com és tradicional i de forma dramatitzada, les paraules que Dolores Ibárruri, la Pasionaria, que va dedicar als brigadistes quan aquests van haver de marxar.

Eduard Amouroux, portaveu de l’Associació d’Amics a les Brigades Internacionals de Catalunya, va incloure en el seu parlament paraules en relació a la situació actual, en la que va denunciar l’augment de la ultra dreta a tota Europa o de com es banalitza la paraula feixista en el conflicte entre la Generalitat i l’Estat espanyol.

Com és tradicional l’acte es va concloure amb una ofrena floral davant del monument als brigadistes, que es troba a la Rambla del Carmel de Barcelona. JEV vam fer la nostra pròpia dins de la delegació dels diversos actors que participem de l’òrbita dels comuns.