Comunicat de JEV: La resposta vàlida segueix sent el diàleg

Les joventuts ecosocialistes han fet públic un comunicat en relació al govern empresonat i en favor del diàleg

Des de Joves d’Esquerra Verda denunciem la decisió d’empresonar al govern català, cessat només unes hores després de l’indigne aprovació de l’article 155 al Senat. L’Audiència Nacional, després de la petició feta pel Fiscal General de l’Estat, ha tornat a actuar com a braç polític i repressor del govern del PP. És per això que des de JEV exigim de forma immediata la posada en llibertat de les persones empresonades.

Fa massa temps que la única resposta al problema català des del govern del PP, aliat en aquest cas amb C’s i el PSOE, ha estat la judicialització. La manca de capacitat per donar una resposta política està agreujant cada vegada més una situació que a dia d’avui ha arribat a cotes inacceptables. Les decisions repressives amb ànims de venjança no es poden tolerar. Des del catalanisme popular vam recuperar la llibertat, les institucions i l’autogovern de Catalunya després del franquisme. Avui, aquestes, tornen a estar en greu perill.

Davant de tot això tornem a aixecar la bandera del diàleg i dels matisos. Les solucions no es trobaran mai ni en la unilateritat ni en la repressió… llegir tot el comunicat