Joves i masclismes, pantalla passada?

JEV El Prat va organitzar una xerrada en motiu del 25N per compartir d’idees envers els masclismes i els i les joves. 
El passat dimecres 22, va tenir lloc l’acte “joves i masclismes, pantalla passada?” a El Prat del Llobregat, que va comptar amb la dinamització i acompanyament d’Alicia Peñataro, de Projecte Ella, un projecte que treballa per acabar amb les desigualtats, especialment les de gènere. En l’acte van tractar-se les hegemonies de gènere, la deconstrucció masculina i com l’educació reglada, sovint, no està preparada per obrir el ventall del que hauria de ser l’educació en la diversitat sexo-afectiva i de percepció de gènere.
També es va tractar com fer front als espais hostils que poden generar les xarxes socials, la normalització a la que es sotmet la gent jove per tal de tenir l’aprovació de “la majoria” sobre allò que és correcte o el que no en un home i en una dona, i de com això genera unes percepcions sobre el que és violència i que abans no era tant assenyalat com ara, i de com es van obrint escletxes dins del sistema patriarcal que assenyala el sistema com a principal generador de desigualtats i invisibilització de les dones.
Aquesta és una de les xerrades que diversos territoris de Joves d’Esquerra Verda han organitzat en el marc del 25N, Dia Internacional per l’erradicació de les violències masclistes, per tal de consciènciar la gent jove sobre les desigualtats de gènere i com el masclisme afecta també als i les joves que, lluny de viure en situacion de més igualtat i menys discriminació, veuen com el masclisme segueix sent una constant en tots els àmbits de la seva vida.