Feminisme amb Maria Freixanet a Sant Cugat!

L’acte amb la senadora Maria Freixanet s’emmarcava en els actes de JEV pel 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de les violències masclistes
El passat dijous 23 de novembre, Joves d’Esquerra Verda i Dones amb Iniciativa va organitzar un berenar amb la senadora d’En Comú Podem, Maria Freixenet, a Sant Cugat del Vallès. Per la trajectòria de la Maria i la data propera al 25-N, el debat va ser en clau feminista. Així, entre galetes i café, una trentena de persones van poder xerrar de manera distesa amb la senadora, que, entre d’altres coses, va parlar de la feina feta des del Senat en temes d’igualtat de gènere i contra les violències masclistes. 
En la conversa va destacar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, en el qual la Maria Freixanet va participar activament i que va ser aprovat el passat mes de setembre al Senat. Un pacte que, tot i les mancances, suposa un pas endavant en la lluita contra la violència masclista, especialment en el text aprovat per unanimitat a la cambra alta. L’organització juvenil, però, igual que fa Freixanet, reclamen ara la seva posada en marxa i dotació de recursos perquè pugui ser una realitat el més aviat possible.
Així, Joves d’Esquerra Verda mostrava el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes i per aconseguir la igualtat de les dones amb una figura, la Maria Freixanet, que va començar precisament a participar en política a l’organització ecosocialista, de la qual va formar part durant molts anys, i que té el fil violeta sempre molt present.