Parlem de desigualtat: no és país per a dones

JEV Badalona-Gramenet-Besòs va organitzar un acte per parlar de desigualtats i violències envers les dones per commemorar el 25N

El passat dissabte 25 de novembre, dia mundial contra la violència masclista, Joves d’Esquerra Verda va organitzar un acte conjuntament amb les agrupacions d’Iniciativa de Badalona i Sant Adrià del Besòs. L’acte, en format de xerrada informal, va ser a la plaça del mercat municipal de Sant Adrià, i va comptar amb les intervencions de Júlia Mas, de projecte ella, i la senadora Maria Freixanet, portaveu del grup confederal Unidos Podemos- En Comú Podem- En Marea a la comissió d’igualtat de la cambra alta.

Les dues ponents, que van ser membres de Joves d’Esquerra Verda, van reflexionar sobre com els rols de gènere afecten les vides en l’esfera pública i privada de totes les persones, i van fer especial èmfasi en les situacions de violència psicològica, física, laboral i sexual que pateixen les dones. Mas apuntava que és indispensable que l’administració pública doni resposta a la situació de violència i desigualtat que viuen les dones, però que això ha d’anar acompanyat de reflexions personals i de deconstruir el binarisme en tots els àmbits. A més, vam poder conèixer més d’aprop el pacte d’estat contra la violència de gènere de la mà de Freixanet.

Amb aquest acte, la joventut ecosocialista continua formant-se per fer-se més forta en la lluita feminista. Les ponències de les dues convidades, a més, van suscitar interessants reflexions entre el públic assistent sobre la necessitat de repensar l’oci juvenil, l’educació dels infants i la responsabilitat dels homes aliats que també volen acabar amb el patriarcat.