Manifest per l’1 de desembre: que no et retallin els polvos!

Joves d’Esquerra Verda farà repartides de preservatius amb el manifest i la campanya que ha presentat en motiu de l’1 de desembre, dia de la sida

Des de JEV es considera que cal acabar amb l’estigma de persones seropositives, motiu pel qual es necessita continuar treballant, en la detecció i conscienciació del VIH-sida i d’altres ITS, també. Tant des de l’administració pública com per part de diverses organitzacions i entitats, s’aborda i s’ha abordat àmpliament la lluita contra el VIH i la difusió en la prevenció. Però cal estar atents: els pressupostos destinats a la prevenció encara no han arribat aquest any, i des de l’inici de la crisi estan congelats en la mateixa xifra. Si a això li sumem les retallades en sanitat i a un augment de les infeccions per ITS, sobretot entre els joves, pot suposar un retrocés molt important a tot el treball i a tota l’activitat realitzada els darrers anys.

Per tant, des de JEV volem reclamar per aquest 1 de desembre tornem a reclamar una sanitat pública amb uns pressupostos dignes. La prevenció segueix sent la millor manera de poder aturar la sida. És per això que cal exigir a tots els governs una implementació real de polítiques públiques, però sobretot d’estratègies específiques a desenvolupar per tots els agents socials. Això vol dir que cal implicar, no només les entitats que tracten estrictament el tema, sinó també a través del món laboral, amb codis deontològics i prevenció de riscos laborals, per exemple. És a dir, cal ampliar al màxim una prevenció que és cosa de totes i acabar d’una vegada per totes amb els estigmes que rodegen la sida.

Llegir el manifest aquí.